Pas op voor muien!

Let op!

Met een zonnige strandweek opkomst en recentelijk twee zwemdrama’s waarschuwt de Kustwacht opnieuw voor muistromingen in zee. Mensen die in een muistroom terechtkomen, moeten niet proberen tegen de stroom in te zwemmen. Het beste is je mee te laten voeren. Wanneer de stroming minder sterk is, moet je een stukje parallel aan de kustlijn zwemmen om uit de mui te komen. Vanaf daar kun je weer richting de kust zwemmen.

De Kustwacht wijst erop dat op het internet instructiefilmpjes staan. Mensen moeten zich in het algemeen beter voorbereiden voordat ze de zee ingaan. Kijk vooraf even waar de dichtstbijzijnde reddingspost is. De zee brengt gevaren met zich mee, dus bereid je voor!

#CastricumAanZee #Muien #WeesGewaarschuwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.