Forza! verbijsterd over doorgaan weekmarkt in Castricum

De fractie van Forza! wil dat de burgemeester voorlopig alle markten in de gemeente gaat verbieden. Dit om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Op dit moment gaan deze markten nog gewoon door en was het ook vandaag evengoed druk in de rij bij sommige marktkramen.

Wij zijn van mening dat de burgemeester het landelijk beleid moet volgen: “Een van deze maatregelen is dat activiteiten op publieke locaties waar meer dan honderd personen bij elkaar komen, geen doorgang kunnen vinden. De weekmarkt in Castricum bijvoorbeeld is zo een activiteit op een publieke locatie. In de noodverordening die in onze gemeente van kracht is, is zo een verbod (nog) niet geregeld.”

Het belang van de gezondheid van onze inwoners moet op de eerste plaats komen en niet het economisch belang van de marktkooplieden. Wij begrijpen ook dat het voor hen heel vervelend is. Het niet laten doorgaan van de weekmarkt doet ons ook erg veel pijn. Maar het is nu echt een zaak van leven en dood geworden”.

Meerdere gemeenten hebben inmiddels hun markten verboden en in Limburg loopt er een kort geding tegen een gemeente over dit onderwerp. Forza! wil dit kort geding niet afwachten en vraagt de burgemeester consequent en daadkrachtig te zijn en de markten in de gemeente nu al te verbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.