Forza! luidt de noodklok over lachgasgebruik jongeren

Castricum.De fractie van Forza! luidt de noodklok over het gebruik van het gevaarlijke lachgas onder jongeren in Castricum. Volgens Forza! raadslid Ralph Castricum is er sprake van een trend onder jongeren en overzien zij niet de kwalijke gevolgen die het gebruik van lachgas kan hebben. Onze gemeente waarschuwde vorige week ouders al voor het gebruik van lachgas maar in de ogen van onze fractie zijn deze waarschuwingen nog onvoldoende. 

Lachgas kan, volgens Castricum, leiden tot zuurstoftekort in de hersenen, dit kan leiden tot verwardheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Ook bestaat er een kans op het bevriezen van de longen. Bij langdurig gebruik bestaat er ook kans op neurologische stoornissen. Castricum vindt ook dat de gemeente niet achterover moet zitten omdat het gebruik van lachgas (nog) niet verboden is en deze eenvoudig in de winkels is te krijgen.

De fractie van Forza! heeft het college gevraagd om met een beleidsnotitie te komen met haar visie en actiepunten om het gebruik van lachgas onder jongeren te verminderen. Forza! stelt zelf al voor om meer voorlichting, bijvoorbeeld op scholen, te laten geven over het gebruik van lachgas. Ook wil Forza! dat handhavers en jongerenwerkers de gebruikers op zoekt en aanspreekt. Het college heeft vier weken de tijd om antwoorden te geven op de vragen van Forza!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.