Meer aandacht voor veiligheid van dieren in de nota Dierenwelzijn

Een sticker moet levens gaan redden van Castricumse huisdieren. Raadslid Ralph Castricum van Forza! wil graag in de Dierenwelzijnsnota opgenomen zien worden, dat er meer aandacht komt voor de veiligheid van dieren.

“Elk jaar worden tientallen of zelfs honderden dieren het slachtoffer van een woningbrand, CO2-vergiftiging of zelfs wateroverlast. Vaak omdat de brandweer onvoldoende zicht heeft op het aantal dieren in een woning. Wie zijn huisdier graag ziet, maakt het de brandweer gemakkelijk, legt Castricum uit.

In diverse Vlaamse gemeentes in België worden al geruime tijd stickers verstrekt via de gemeente. Inwoners kunnen deze sticker op hun raam kleven en aan de hulpdiensten aangeven dat er huisdieren aanwezig zijn. Op deze manier wordt het de hulpdiensten makkelijker gemaakt om niet alleen mensenlevens, maar ook meer dierenlevens te redden.

In Nederland hebben we ook al zo’n sticker: deze sticker kan besteld worden bij de Dierenambulance, of via de Nederlandse Sofia Stichting. Forza! zou graag willen zien dat het attent maken van huisdieren in woningen in het kader van brandveiligheid in de nota kan worden opgenomen. Of nog mooier zou zijn, dat deze sticker door de gemeente zelf verstrekt gaat worden. Aldus Fractievoorzitter Ralph Castricum

Meerdere fracties gaven aan positief te staan tegenover het voorstel en wethouder Ron de Haan gaf daarop zijn toezegging; een passage over de veiligheid van dieren op te nemen in de Nota dierenwelzijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.