Stelling van de week nieuwsblad Castricum

 

Stelling van de week: Maak de komende periode de keuze voor (onderzoek naar) bestuurlijke fusie.

ONEENS

Castricum is pas sinds een jaar een ambtelijke samenwerking aangegaan met Bergen, Uitgeest en Heiloo (BUCH) Wat Forza! betreft is daarom een onderzoek naar een bestuurlijk fusie nog niet wenselijk. Een bestuurlijke fusie heeft meestal ook geen fanclub onder burgers. Burgers vragen zelden om een fusie. Dat betekent dat de behoefte bij burgers aan fusie doorgaans gering is. Fusie leidt ook niet tot meer gevoelsmatige betrokkenheid van burgers bij bestuur. Eerder zal de afstand burgers-bestuur in psychologisch opzicht toenemen. Overigens verkijken sommige bestuurders zich op de bereidheid van burgers om een fusie aan te gaan. Fusie bevordert het vertrouwen in het gemeentebestuur doorgaans niet. Na een fusie is er niet meer vertrouwen in bestuur en bestuurders dan ervoor. Een door sommigen beoogd voordeel treedt daarin niet op. Fusie leidt doorgaans ook niet tot belastingverlaging voor burgers of dalende ambtelijke kosten. Logisch: bestuurlijk fuseren doet de bestuurlijke ambities alleen maar stijgen en die ambities kosten geld.

#DaaromForza #Gr2018 #Lijst10 #Castricum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.