Reactie Frits Zonneveld n.a.v. commotie ingezonden brief over de Nederlandse vlag

Met verbazing heb ik het anoniem geschreven artikel gelezen op de voorpagina van de Castricummer van 10 januari jl.

Hierin staan enkele reacties van de volksvertegenwoordigers van Castricum, waaronder die van de heer Steeman van D66, die overigens niet bij het desbetreffende debat aanwezig was. Helaas heeft hij ook niet goed naar de band geluisterd want de vlaggen uit Marokko, Turkije en die van de regenboog worden wel degelijk genoemd. Zo ook de drie coupletten van het Nederlandse volkslied, die gezongen zouden moeten worden door de burgemeester.

Precies deze reacties hebben mij doen besluiten om een brief naar de krant te sturen, zodat de inwoners van Castricum weten hoe de door hun gekozen vertegenwoordigers omgaan met onze vlag. De enige woorden die mijn inziens ontbraken waren ‘vod en ‘hakenkruis’, hiermee geef ik duidelijk aan hoe vreselijk beschamend het debat was, er is geen enkel serieus argument genoemd om de vlag niet te plaatsen.

Ik hoop dat iedereen 4 mei weer een minuut stil staat bij de herdenking aan alle mensen die voor ons land gestorven zijn omdat zij in Nederland geloofden en de nationale drie kleur in hun hart droegen.

Frits Zonneveld, ruim 60 jaar aanwezig bij de dodenherdenking, 25 jaar lid van het Oranje comité en het 4 en 5 mei comité

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.