De Laatste dag (column)

Op de laatste dag van november werd in het Gemeentehuis in Castricum een voorlichtingsavond gegeven over de stand van zaken bij de sociale huurwoningen. Er kwamen mooie grafiekjes in beeld en het viel wel mee met de wachttijd op een woning, Dit was 1.7 jaar als je globaal al 4,5 jaar zoek, dus we hebben het hier over urgentie gevallen. Als je de goede vragen stelt, over hoeveel woningen zijn er nu in aanbouw, dan wordt het heel anders. Er is niets in aanbouw alleen plannen die zijn opgeschoven wegens gebrek aan betaalbare grond. De Burgers maar denken dat ons Gemeentebestuur daar de laatste 4 jaar wel rekening mee had gehouden en de 30% sociale woningbouw veilig had gesteld, dus niet. Bouwlocaties worden vol gezet met dure woningen, sociale woningen worden afgekocht met 10.000 euro per woning, dit lijkt veel, maar ze verdienen een veelvoud op de dure woningen en de sociale woning kost nu 20.000 euro meer!

Het mooie plaatje ziet er dus heel anders uit, voor de eerste huurwoning wordt gebouwd en opgeleverd zijn we dus 2 jaar verder en wordt het cijfer 1.7 dus 3.7 enige soelaas van het verplaatsen van scheefwoners, natuurlijk verloop en verkoop van huurwoningen, valt al weg tegen het plaatsen van statushouders. De Gemeente stelt dat zij geen grond hebben en ook niet weten hoe zij dit een boost kunnen geven, ik zou zeggen Gemeentebestuur slaap lekker verder.

Frits Zonneveld. Kandidaat nummer 2 Forza! Castricum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.